Bezdech

bezdech_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Aparatura do pomiaru

Tytuł:Aparatura do pomiaru
Autor:Jaguśka
12.5.2010, 04:52
Moja córka ma 2 miesiące i jest wcześniakiem. Występują u niej bezdechy. Lekarz zalecił kupno aparatu do pomiaru ilości i częstości bezdechów. Gdzie można taki aparat nabyć i ile kosztuje?

Autor:dejzi
12.5.2010, 04:52
Aparaty są naprawdę w bardzo różnych cenach dochodzących nawet do 9 tysięcy złotych. Są w miarę dostępne, tzn. możesz kupić nawet przez Internet

Autor:Sebastian Krupowicz
29.7.2011, 14:13
Moim zdaniem zakup przez internet specjalistycznego aparatu do leczenia bezdechu z maską to ryzyko najwyższych lotów. Praktycznie wszystkie firmy zaopatrujące pacjentów w ten sprzęt oferują możliwość przymiarki. Reszta Polski musi się zadowolić ... wysyłką. To nie fair. osobiście dopiero po konsultacji odkryłem firmę, która robi przymiarki w domu pacjenta. Kiedy poznałem na czym ta wizyta polega, zrozumiałem ogrom różnicy. Nie wyobrażam sobie podjęcia ryzyka przyjęcia aparatu z maską od kuriera. Musieliśmy u mnie w domu zmierzyć cztery różne maski, żeby osiągnąć zadowalający wynik. Nie dajmy się zbyć byle wysyłką. Może po prostu warto poświęcić więcej czasu i znaleźć kogoś,kto profesjonalnie nam to zmierzy i doradzi. Pozdrawiam serdecznie

Autor:Renatafe
15.5.2012, 08:03
?? ??????????: xrumer 5.0 12, ?????? ??????? ?????????, ????????????? xrumer, xrumer 2.5, ?????? 5. ????????? XRumer (??????? xrumer 5.0 crack) - ????????????? ??? ???????? ???????? ? ??????, ???????? ?????, ?????, ?????, ???????? ? ?. ?.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

bezdech_ciekawostki

Ciekawostki

Zatoki
Przestrzenie znajdujące się w strukturze kostnej czaszki, symetrycznie rozmieszczone wokół nosa i na dodatek wypełnione powietrzem nazywane są zatokami. Zatoki dzielimy na: czołowe, szczękowe, klinowe i komórki sitowe. O zatokach można powiedzieć, że są przedłużeniem nosa, a konkretnie jego jam, poprzez zatokę mają kontakt z jamą nosową i są wyścielone błoną śluzową.

Czy wiesz, że...

Chrypa
Istnieje wiele przyczyn pojawienia się chrypy, z których większość nie jest poważna i zwykle ustępuje po krótkim czasie. Przyczyny te mogą obejmować: zakażenia wirusowe, podrażnienia wywołane przez nadmierne używanie głosu, przeziębienia górnych dróg oddechowych, nadmierne spożycie alkoholu czy palenie.

Polecamy

Serca
Nie bez przyczyny serce kojarzy nam się z miłością, bo tak jak miłość jest najważniejszą wartością w życiu, tak też serce pełni najistotniejszą funkcję w całym naszym organizmie. Serce odpowiada za rozprowadzanie krwi po całym ciele, dostarczając dzięki temu składniki odżywcze i tlen do narządów i tkanek.

Archiwum

Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej. Pomimo że metamizol dostępny jest od 1922 r. jego mechanizm działania nie jest do końca poznany. Zakłada się, że polega na hamowaniu aktywności COX w OUN, co z kolei powoduje zahamowanie syntezy prostaglandyn. Istnieje kilka hipotez wyjaśniających skuteczność analgetyczną substancji metamizol. Pyralgina, która zawiera 500 mg metamizolu jest doskonałym środkiem na migrenę, a działanie tego środka się utrzymuje prawie 5 godzin.